[Lehtileikkeitä]
BLACK METAL SÄVELTÄJÄN KORVIN
Näin säveltäjä Lasse Heikkilä analysoi saatananpalvontaan läheisesti liitettyä black metal -musiikkia:

HUOM: VAIKKA NÄMÄ TEKSTIT LEIKKEISSÄ ON KIRJOITETTU KUIN NE OLISIVAT LASSE HEIKKILÄN AJATUKSIA, NE EIVÄT NIITÄ OLE, VAAN ILTAPÄIVÄLEHDEN TOIMITTAJAN PÄÄTELMIÄ. TURHA VAAHDOTA LASSELLE. Terveisin sivun ylläpitäjä.

URBAANI ÄÄNIMAAILMA

Heavyn äänimaailma on urbaani, kaupunkimainen ja teollinen: se sisältää kovuutta, koneitten ja moottorien ääniä. Luonnosta ja samalla tunne-elämästään vieraantunut ihminen tuntee tämän soundin omakseen.

KOON JA VOIMAN ILLUUSIO

Heavy-musiikki pyrkii synnyttämään illuusion suunnattomasta voimasta ja koosta.

Musiikissa käytetään paljon subtaajuuksia, jotka luovat kuulijassa illuusion hyvin matalasta äänestä ja valtavan kookkaasta olennosta äänilähteenä.

Esimerkiksi sähkökitarassa käytetään kvintti-intervalleja. Kvintti-intervalli on osa yläsävelsarjaa, jossa soitetaan hyvin matalalta vain soinnun toinen ja kolmas sävel. Silloin kuulija äänen fysikaalisten lainalaisuuksien mukaisesti täydentää puuttuvan alaoktaavin mielikuvituksessaan automaattisesti vielä alemmas.

Varsinkin 70- ja 80-luvuilla heavyssä käytettiin lisäksi fyysistä voimaa vaativaa hyvin korkeaa lauluääntä.

YLINOPEA JA YLIHIDAS RYTMI

Nopeassa heavyssä, erityisesti satanistien suosimassa speed metal -musiikissa on ylinopea rytmi, joka on lähes 200 lyöntiä minuutissa. Ihminen suhteuttaa musiikin rytmin oman sydämensä lyöntirytmiin ja sitä nopeampi musiikin "pulssi" luo yliaktiivisen tunnelman.

Tämä vetoaa ihmiseen, joka etsii voimaa nousta välinpitämättömyydestä ja apatiasta.

Black metal -musiikki käyttää myös tahallisen hitaita rytmejä, joilla luodaan kuulijassa "keinoturvallisuuden" tunne. Kun kuulijan omatunto muutoin alkaisi varoittaa pahan rajojen ylittämisestä, hitaat rytmit peittävät vaaran ja rohkaisevat jatkamaan kuuntelua.

FRYYGINEN SÄVELASTEIKKO

Erityisesti 90-luvun death heavy -musiikissa käytetään keskiaikaisen fryygisen asteikon toista säveltä, joka kuulijan mielessä täydentyy alaspäin laskevana. Kun länsimaisen musiikkikulttuurin sisäistänyt kuulija kuulee tämän sävelen, hän olettaa sävelkulun laskevan edelleen.

Oopperan maailmassa tätä alennettua asteikon toista säveltä käytetään usein, kun joku kuolee. Siksi sitä sanotaan myös kuoleman asteikoksi.

"Heavy on hätähuutoa"
Saatananpalvontaan tiiviisti liitetty heavy-musiikki oli osana myös Hyvinkään rituaalimurhassa. Voiko musiikki todella vaikuttaa mieleen?

Kristillisen musiikin säveltäjä ja musiikin maisteri Lasse Heikkilä väittää, että voi. Hän näkee heavyn hätähuutomusiikkina, joka vetoaa henkisesti pahoinvoivaan ihmiseen.

Heikkilän mukaan se voi parhaimmillaan auttaa ihmistä purkamaan sisäisen maailman ristiriitaisuutta, ahdistusta ja aggressiivisia yllykkeitä, mutta se voi myös imeä hänet pahimmillaan yhä syvemmälle mustaan, toivottomaan maailmaan.

Heikkilä ei pidä huolestuttavana sitä, jos nuori kuuntelee heavy-musiikkia kohtuullisesti. Jos heavyn kuuntelu alkaa viedä tunteja päivässä, se voi olla merkki niin suurista ahdistuksista, ettei musiikki enää riitä purkamaan niitä.

- Silloin pitäisi auttaa nuorta löytämään elämäänsä sisältöä ja tasapainoa työstä, toiminnasta ja rakastavista ihmissuhteista. Kun olo helpottuu, heavy jää usein pois itsestään.


HUOM: VAIKKA NÄMÄ TEKSTIT LEIKKEISSÄ ON KIRJOITETTU KUIN NE OLISIVAT LASSE HEIKKILÄN AJATUKSIA, NE EIVÄT NIITÄ OLE, VAAN ILTAPÄIVÄLEHDEN TOIMITTAJAN PÄÄTELMIÄ. TURHA VAAHDOTA LASSELLE. Terveisin sivun ylläpitäjä.

Musta metalli syntyi Norjassa
Seppo Varjus (IS)
Black metal -musiikki on yksi heavy-musiikin alalajeista. Se on tyyliltään erittäin raskasta, synkkää ja leimallisesti saatananpalvontaan liittyvää musiikkia. Laulu muistuttaa matalaa korinaa.

Useat black metal -yhtyeet kertovat avoimesti palvovansa saatanaa. Musiikkilajin syntyseutuna pidetään Norjaa. Sen juuret ovat kuitenkin 1980-luvun englantilaisessa ja amerikkalaisessa hevirockissa. Suuri vaikuttaja oli erityisesti englantilainen Venom.

Varsinkin USA:ssa vaikutti viime vuosikymmenellä voimakas kristillispohjainen liike, joka etsi hevirockista saatanallisia piirteitä. Se ei ollut aivan perättömällä asialla. Jo 1970-luvun alussa ensimmäiset hevisuuruudet, kuten Black Sabbath flirttailivat joskus teksteissään pimeyden valtojen kanssa. Tuolloin sanoituksia ei kuitenkaan otettu vakavasti, vaan niillä katsottiin vain haettavan lisätehostusta muutenkin mahtipontiseen musiikkiin.

Pimeyteen hurahtaneet

Monet nuoret heavy-fanit ympäri maailmaa reagoivat juuri päinvastoin kuin musiikin vastustajat olivat toivoneet. Koska aikuiset auktoriteetitkin ottivat levyjen saatananpalvonnan vakavissaan, siinä täytyi olla jotain perää. Samalla varsinaisten saatananpalvojien oli helpompi kalastaa uusia hengenheimolaisia musiikkifaneista.

Erityisen innokkaasti saatana-aiheisiin innostuttiin Norjassa. Syyksi on arveltu maan vankkoja kristillisiä perinteitä. Vanhempien järkyttäminen rienauksella onnistui helposti. Black metal -yhtyeitä syntyi silti muuallekin maailmaan. Leviämistä auttoivat erilaiset omakustannelehdet ja internet.

Mainetta lisäsivät Norjassa tapahtuneet puukirkkojen polttamiset, joiden tekijöiksi paljastui black metal -nuoria. Osa oli itse muusikoita. Black metalistit yhdistettiin myös pariin surmatyöhön.

Pienten piirien palvontaa

Tiukan linjan black metal -levyt eivät keiku listojen kärjissä. Yksittäisiä levyjä myydään Suomessa parhaimmillaan ehkä muutama tuhat ja koko maailmassa parisataa tuhatta. Tämä kuitenkin edellyttää, että yhtye on pässyt ainakin kohtalaisen kokoisen levy-yhtiön listoille.

Ancientin kaltaisen hyvin vähän tunnetun yhtyeen levyjä menee kaupaksi Suomessa ehkä parisataa. Osa musiikista leviää myös bändin tekeminä demonauhoituksina ilman kaupallisia jakelukanavia esimerkiksi internetin kautta.


Lähde: http://www.nic.fi/~cp-bros/Kuwat/varoitus.jpg
Webiin tuottanut Bisqwit
Huom: En ole itse kirjoittanut näitä artikkeleja, enkä edusta niissä kirjoitettuja asioita. Olen tuonut ne vain muiden ajateltaviksi.
Mistä leikkeet ovat peräisin, ei minulla ole tietoa. Ainoa lähteeni on ollut yllämainittu skannaus.
Aika:15.05.2003 10:32:21
Host:dsl-tregw2jbc.dial.inet.fi [80.223.233.188]
Nimi:Lasse Heikkilä
Nick:Lasse itse
Aihe:Lasse Heikkilä sanoutuu taas kerran irti hevi-keskustelun lähtökohta
Tässä Heikkilä itse. Sain vinkin että tällä sivulla keskustellaan jostakin lausunnostani. Näköjään. On muuten vastuutonta keskustella kirjoituksesta, josta toimittajakin sanoo ettei tiedä mistä se on peräisin. Voisi olla vaikka tekaistu minun nimelläni. Tämä on kuitenkin peräisin keltaisesta lehdistöstä. Olen sanoutunut jo 90-luvun alussa irti kyseisestä (iltalehden vai olikohan se iltasanomat?) artikkelista, joka virisi satanisteiksi tunnustautuneiden tekemän murhan jälkeen. Pojat olivat kertoneet oikeudessa kuunnelleensa heviä ennen murhaa. Toimittaja soitti minulle kysyen musiikkianalyytikon näkökulmaa hevimusiikin erityispiirteisiin (tein silloin paljon musiikkianalyysia sibelius-akatemiassa). Vaikka kuuntelenkin mielelläni melodista heviä, en todellakaan ole hevi-asiantuntija, mutta annoin puhelimessa íhan puolueettomasti pari soundispektereihin, fysiikkaan ja assosiaatioihin liittyvää ajatusta, joiden pohjalta toimittaja kirjoitti juuri mitä itse halusi. Johtopäätökset eivät ole minun, vaan toimittajan. Ja kehtasi vielä laittaa tuon gospelmuusikko -nimikkeen vaikka puhelimessa kysyi musiikkianalyytikon näkökulmaa!
Mitä oikeasti ajattelen heavy-genrestä? Se on musiikkityyli, joka muiden tavoin sisältää hyvin erilaista materiaalia, jota ei taiteellisesti tai uskonnollisesti voi mitenkään niputtaa. Musiikkianalyysin jätän tällä kertaa väliin. "Herkkänä ja hintelänä" miehenä en ole säveltäjänä osannut kovin tehokkaasti ilmaista tällä tyylillä itseäni, mutta joskus olen onnistunut hyödyntämään joitakin tämän tyylilajin piirteitä, kuten nettisivujeni www.lasse.net etusivulta löytyvässä piisissä WHITE DOVE HAS DIED sekä 80-luvulla joissakin Gospel Power -levytyksissä. Jatkakaa keskustelua.

Bisqwit: Siirsin tämän tuonne listan alkuun, jotta ihmiset huomaisivat tämän...
Aika:10.05.2003 23:21:01
Host:dsl-kpogw4l3d.dial.inet.fi [80.223.91.61]
Nimi:not named
Nick:--
Aihe:voi perhana sentään
no kylläpä oli niin fiksua että. siis tämä heikkilä ei tosiaan tiedä hevistä tai metallista tai mistään sellaisesta yhtään mitään. hmm, kyllä, pukeudun mustaan, kyllä, kuuntelen heviä ja metallia, hmm, ei, en ole satanisti enkä sen puoleen millään tavalla ahdistunut???

Bisqwit: Kuitenkin tällaiset ihmiset viestivät ulospäin sitä, että he kokevat synkkyyden olevan osa itseään pukeutumalla synkkiin vaatteisiin ja kuuntelemalla aggressiivista musiikkia, joka on synkkää kuin rankkasade. Mistä aihe tällaiseen viestiin?
Ihminen voi olla ulkoisesti reipas ja avoimesti suuntautunut, mutta sydämessään hän voi olla hyvinkin "kypsä" moneen asiaan, vaikka hän ei asiaa olisi ikinä pysähtynyt kummemmin miettimään.
Aika:11.05.2003 00:07:01
Host:dsl-lhtgw1ndb.dial.inet.fi [80.223.125.219]
Nimi:marko
Nick:Raiten
Aihe:nerokasta..
siis jooh, mistä lähtien speed metal on liitetty satanismiin? se on metallityypeistä kauimpana satanismistä,
sitäpaitsi death ja black metal eivät ole satanististä musiikkia, vaikka sanoituikset ovat joskus synkän puolisia sitä se ei ole :P ihmiset voivat väittää olevansa satanisteja, mutta jopa satanisti ei palvo saatanaa.. uskoo yliluonnolliseen muttei palvo saatanaa, moni kaverini minä mukaan lukien kuuntelemme päivittäin monia tunteja metallia/heviä mutta yksikään meistä ei ikinä ole synkän puoleinen, ahdistunut tai edes masentunut.
Tyypillistä kuulla kristityiltä tälläistä tekstiä, hevarit ovat aina olleet väärin ymmärrettyjä ja ymmärrän nytten miksi, tällaiset Lasse Heikkilät jotka eivät viitsi tutkia tarkemmin asiaa antavat meistä täysin väärän käsityksen.

Bisqwit: Kirjoitus tosiaan on hyvinkin kärjistetty. Asiat on ilmaistu kaikkia näkökantoja huomioimatta, sillä jaarittelu ei vie viestiä perille.
Lasse Heikkilä on tutkinut asioita psykologiselta näkökantilta, ja mitä hän on kirjoittanut siitä, on mielestäni melko lailla totta.
Sen sijaan näiden musiikkilajien kuuntelijoiden yleistäminen saatananpalvojiksi ei olisi asiallista. Eipä näin ole tehtykään.
Nämä artikkelit varoittavat olemassa olevista vaaroista, mutta vain kukkahattutädit tekevät niistä johtopäätöksen että "poikani varmaan on satanisti, koska hän kuuntelee hevimusiikkia".
Satanisti noudattaa (tai kannattaa) elämässä samoja ohjenuoria kuin mistä Saatana on käsittääkseni väitellyt Jumalan kanssa jo aikojen alusta lähtien (joskin kaikkea Saatana ei kerro heti alkuun ettei säikyttäisi pieniä ihmisiä). Tämä ei tietenkään suoranaisesti tee satanistista saatananpalvojaa, mutta ero on kuin veteen vedetty viiva.
Mutta mihin yliluonnolliseen satanisti uskoo? Tämä jäi epäselväksi.
Aika:12.05.2003 13:10:06
Host:194.241.108.16
Nimi:Diz
Nick:Diz
Aihe:Noista kirjoituksista...
Totta on että jotkut heavyn ja synkän musiikin kuuntelijat ovat ahdistuneita ja muutenkin hieman friikahtaneita ihmisiä.
 
Totta on myös se että ketä yhdistää heavymusiikin ja synkät äänimaisemat saatananpalvontaan ja tämän tälläiseen on itse aika ahdistunut ja hieman friikahtanut.
 
Itse rakastan musiikkia joka synnyttää emotionaalisia tiloja ja eikä tunteiden tunteminen ole mielestäni mitään saatananpalvontaa.
 
Näihin emotionaalisiin tiloihin voi saattaa monetkin eri tyylilajit. Vaikkapa Katatonian uusin levy "Viva Emptiness" tai vaikkapa Ultra Bra "Kalifornia". mm. jopa muutamat hengelliset laulut ovat vallan mainioita tuomaan nautintoa mielelle.
 
Mikä se saatana oikein sitten on? Se on kristinopin käsite hyvän vastakohdasta, vai olenko täysin väärässä? Muistaakseni olen kuullut että mikä ei palvele jumalaa, palvelee tällöin saatanaa. Jos musiikki ei sanomallaan palvele jumalaa, onko tällöin nykyinen populaarimusiikki sitten saatananpalvontaa?
 
Hyvällä asiallahan te tässä olette, siitä kiitos,
mutta pyydän ettette lietso ahdistustanne muihin
ihmisiin. Maailmassa on paljon pahempiakin asioita kuin hyvä musiikki ;)
 
Bisqwit: Kah, Muusikoiden.net ja Imperiumi.net löytäneet tänne.
Selvennykseksi että minä en ole noita artikkeleja kirjoittanut, kunhan vain lätäisin ne webbiin. Ja puhun vain omasta puolestani :)
Sinulla oli hyviä näkökulmia, niihin ei oikein ole lisättävää. Paitsi tämä: Saatana on kristinuskossa täysin todellinen persoona samalla tavalla kuin Jumalakin, eikä mikään "käsite hyvän vastakohdasta".
Palvelu on eri asia kuin palvominen. Henkilölle voi tehdä palveluksen tuntematta edes koko henkilöä, mutta palvoa ei voi tuntematta palvonnan kohdetta.
Aika:12.05.2003 14:50:01
Host:gw.kuortane.fi [194.215.65.2]
Nimi:janne
Nick:janne
Aihe:jepjep
Ehkä Heikkilän ei kannattaisi kirjoittaa asiasta mistä ei tiedä. Itse kuuntelen kaikenlaista musiikkia, myös black metallia ja monta tuntia päivässä. Silti en ole yhtään ahdistunut.
Kyllähän samanlaista musiikkia voi soittaa jeesustelu-sanoilla ja silloin sitä kutsutaan gospeliksi, joka on uskovaisten mielestä taas hyvää musiikkia!?!
Ei black metallissa palvota saatanaa mutta sitä en kiellä etteikö se olisi anti-kristillistä. Se on vaan yksi kantaanotto kristinuskoon.
Jos joku black metallia kuunteleva tappaa ihmisen, niin siitä syntyy kauhea kohu ja kaikki liitetään saatananpalvontaan. Jos taas joku uskovainen tappaa ihmisen, niin siitä ei tietenkään syytetä muuta kuin tätä kyseistä tappajaa.

Bisqwit: Ks. ensimmäinen vastaukseni.
Minusta ns. white metal on jotenkin kyseenalainen käsite, eivätkä kaikki kristityt siitä pidäkään. Se vähän jakaa mielipiteitä...
Jälkimmäiseen selitys on se, että ihmisillä on luontaisesti taipumuksena yrittää löytää yhteyksiä eri asioiden välillä. Joskus se johtaa tulokseen, esimerkiksi keksintöön, joskus taas suohon, esimerkiksi taikauskoon.
Yhteisöllisesti ihminen on samaan aikaan sekä melkoisen tyhmä että aika nerokas.
Aika:12.05.2003 17:44:49
Host:213.250.103.111 (Using bp111.netikka.fi [213.250.103.111])
Nimi:jaha
Nick:jaha
Aihe:vai että analyysi?
onkohan Lasse H. ihan perillä näistä asioista mistä puhuu.mutta mitäpä oikeastaan voi odottaa, kun ottaa huomioon että kirjoittajalla on ns. kristityn silmälasit päässä jonka kautta hän tarkastelee maailmaa.kristillisessä maailmassa on niin monesti kaikki kovin mustavalkoista ajattelua suosivaa tyyliin; mikä ei ole jumalasta on saatanasta..maailmassa on paljon ihmisiä, monet ovat ahdistuneita,mutta eikö se ole nyky-yhteiskunnassa ihan normaalireaktio.eivätkä he kaikki kuuntele blackia.ja entä sitten vaikka ahdistusta olisikin ja kuuntelisi.ei balckmetallin kuuntelu ole mikään sairaus josta pitää "parantua".ja ei pidä paikkaansa, että äänimaailma olisi "kaupunkimainen" on myös erittäin "luontoläheistä" blackia...saatananpalvoja ja satanisti ovat eriasioita.
mihin oikein pyritte tällä kröhm "analyysillanne"?

Bisqwit: On se outoa miten vaikeaa joillekin on käsittää, ettei psykologista analyysiä pidä ikinä ottaa kirjaimellisena tulkintana, joka 100%:sti selittää asian laidan. Totta kai ihmisillä on erilaisia syitä.
Aika:12.05.2003 18:23:38
Host:dsl-roigw1ha9.dial.inet.fi [80.222.135.169]
Nimi:-.-
Nick:-
Aihe:Satanismista.
Kun herralle tämä satanismin käsite tuntui olevan hieman epäselvä, voisin mahdollisesti auttaa. Itse en jaksa alkaa pääpiirteitä selostamaan, mutta tältä sivulta löytyy melkoisen suoria käännöksiä Anton LaVeyn teksteistä:
http://members.rotfl.com/Advocatus_Diaboli/satanismi.html
 
Itse en satanismia kannata, mutta eihän sivistys ole koskaan pahasta, eihän?

Bisqwit: Kiitos, tämä asiallinen linkki täydentää sitä minkä jo tiesin, joskaan se ei muuttanut mitään. Satanisti ei ole "paha" ihminen, vaan ihminen, joka luulee olevansa itseriittoinen.
Ps: Millä Lasse H. saadaan lukemaan tuo? :) En ole hänen kanssaan tekemisissä.
Aika:12.05.2003 20:15:47
Host:212.146.50.182 (Using cache2.raketti.net [212.146.0.42])
Nimi:Fantomas
Nick:Fantomas
Aihe:hmm
Mutta jos nopea tempoinen "teollinen ja urbaani" metalli musiikki tuo niin ahdistavan olon, miksei tähän piiriin lasketan dance, electro ja rave musiikkia? Sehän on juuri tuota parhaasta päästä, tuo on kyllä ihan hatusta vedetty fakta tuo temposysteemi, huvitti lähinnä.
 
En oikein jaksa väitellä uskovaisten kanssa koska he eivät juuri ikinä perustele mielipidettään ja sittenkun he on saatu umpikujaan he heittävät legendaarisen "se o niinkuin jumala on meillä kertonnut, jumala rakastaa kaikkia" kommentin mihin on paha sanoa mitään vastaan.
 
En keksi nyt muuta.

Bisqwit: En ole asiantuntija, mutta ei tule mieleen yhtään teknokappaletta, jossa rummut kävisivät yhtä nopeaa tahtia kuin joissain heavymetal-kappaleissa mitä olen kuullut. Yksittäinen esimerkki ei tosin riitä kumoamaan vallitsevaa tekijää. Muuten oikeassa olet kyllä urbaanista.
Minustakin on inhottavaa jos kristitty vetoaa sellaisiin hitler-kortteihin joihin ei oikein voi sanoa enää mitään rakentavaa päälle.
Vaan eivätpä vaihtoehdotkaan ole helppoja. Jokainenhan varmaan on nähnyt The Matrix -leffan. "No one can be told what the Matrix is. You have to see yourself" pätee aika hyvin tässä maailmassa myös. Kristityn on mahdotonta perustella Jumalaa maailman keinoin, koska kristittyjen Jumala ei ole biologisten aistien ja mekaanisten instrumenttien tavoitettavissa - aivan samoin kuin Matrixissa elävät ihmiset eivät kykene omilla työkaluillaan löytämään Matrixia. Tämä lähtökohta, ja se lähtökohta, joka useimmilla ihmisillä on, että ainoa, mitä on olemassa, on se, mitä voimme kosketella ja nähdä, eivät yksinkertaisesti sovi sovussa yhteen.
Aika:12.05.2003 21:29:45
Host:ua169d49hel.dial.kolumbus.fi [62.248.246.169]
Nimi:Mikko
Nick:SaladOrb
Aihe:Kyllä!
Onpa osunut harvinaisen hyvin ainakin minun nauruhermooni tuo sepitys. En millään keksi parempaa musiikkia kuin black metal, enkä ole lainkaan ahdistunut, enkä palvo saatanaa.
Heikkilä, perusta sketsisarja.

Bisqwit: Edelleen, tuolla ei missään väitetä blackmetalin kuuntelijoita saatananpalvojiksi. On se kumma miten helposti ihmiset poimivat vain lauseen sieltä toisen täältä ja muodostavat niistä kokonaiskäsityksen tekstistä sen kummemmin syventymättä.
Aika:13.05.2003 00:52:55
Host:hki1-4-2-3b.hoasnet.inet.fi [80.221.29.59]
Nimi:kipi
Nick:Guset
Aihe:voi järki sentään
Tää on kyllä niin ala-arvoista shittiä, ettei sitten Päve Niemen kirjojen jälkeen olla nähty...
Allekirjoittaneet ovat todennäköisesti kuunnelleet aikoinaan jotain Europea ja ruvenneet tolkuttomiksi "saatnanpalvaajiksi". Melkein itkettää nähdä jotain näin säälittävää. Ja mikä yllätys... Lasse "Late" Heikkilä on yllättäen itse jumalanpalvoja. Eikös ne muuten olleet kristityt itse, jotka sen saamarinpalvonnan keksivät omaksi huvikseen. Aika ala-arvoista!

Bisqwit: Eivät.
Aika:13.05.2003 08:32:11
Host:ws248.careliatools.fi [195.236.161.248]
Nimi:Juuso
Nick:Jube
Aihe:Mielenkiinotoista todellakin.
Olisi ihan mukava tietää kuinka monta nuorta ihmistä jotka kuuntelee metalli/heavy musiikkia on ollut tässä tutkimuksessa mukana? Vai onko tämä vain pelkkää oletusta? Miksi ei voi musiikista nauttia musiikkina ilman mitään sen syvempiä pohdintoja asiasta. Kyllä itse kuuntelen metalli/heavya laidasta laitaan eikä ne ole minulle ahdistusta tuottanut lähinnä mielihyvää. Ennenmin minulle tälläiset päättömät väitökset saavat ahdistusta aikaiseksi kuin musiikki. Eikös se ole tuo Blues musiikki joka ihmisten mielet saavat painoksiin? Tämä koko juttu on täysin naurettavaa yleistetään että kaikki metalli/heavy musiikin ystävät ovat pahoja. (puhun nyt heistä jotka kuuntelevat kyseistä musiikkia yli 2h. päivässä.) 

Aika:13.05.2003 11:26:45
Host:kol1419.saiedu.fi [194.89.188.220]
Nimi:Väkisinkastettu
Nick:Väkisinkastettu
Aihe:...
Jokseenkin mielenkiintoista tekstiä ja yllättäen, kristityn suusta. Minä kuuntelen 80% ajastani heavyä/metallia, tällä hetkellä soi tämä kaikkien paheksuma power metal. Olenko siis saatananpalvoja? En.
Minä en usko Jumalaan, mutta kuten alla olevissa vastauksissa oli: "Jos ei usko Jumalaan, uskoo Saatanaan", mutta tuo ei päde ainakaan minuun. Olen sanonut jo rippikouluiässä, että minä uskon sitten Jeesukseen ja Jumalaan, kun Jeesus tulee takaisin ja kävelee minua vastaan ponnekkain askelin.
 
Olenko minäkin siis saatananpalvoja, koska en usko Jumalaan?

Bisqwit: Ks. kolmas vastaukseni.
Aika:13.05.2003 13:25:55
Host:gw.kyka.fi [194.197.103.194]
Nimi:Salminen Antti
Nick:Helgorth
Aihe:Huvittavaa.
Hyvät neidit ja lampaat.
 
Eiköhän maailmassa ole muitakin, tärkeämpiä huolenaiheita kuin ihmisten uskonnollinen tai musiikillinen suuntautuminen.
Muistakaa te kristityt, minkälaisia massamurhia te edelleen edustatte. Koko "ongelma" on kristinuskon dualistisen maailmankuvanne syytä. TE olette syypää yllättävän useisiin asioihin, joista muita syytätte.
 
Ja on turha itkeä, tämäkin oli vain kärjistettyä tekstiä.
Tapetaan kun tavataan.

Bisqwit: Hups, poistin vahingossa muutaman viimeisimmän kommentin, kun piti avata tämä palautetiedosto editoriin eikä kirjoittaa sen yli... Pahoittelen.
Joku kuitenkin kirjoitti tänään näin:

"Satanisti ei ole "paha" ihminen, vaan ihminen, joka luulee olevansa itseriittoinen."
_Luulee_ olevansa? Anteeksi? Miksei olisi? Oletatko sinä, että kaikki ihmiset tarvitsevat jonkinmoista jumalaa avukseen elämäänsä? Kaikki eivät ole niin heikkoja, että tarvitsisivat.
 
Minä olen täysin itseriittoinen ilman jumalaa ja/tai satanismia tai mitään muutakaan turhaa elämänkatsomusta tahi uskontoa.
 
"Jos ei usko Jumalaan, uskoo Saatanaan"
Ah, mutta entäpä jos ei usko mihinkään? Tai vaikka omaan itseensä? Minä en pidä itseäni saatanana, mutta tuon lauseen perusteella minun pitäisi ajatella näin.
 
Sitäpaitsi, < flamebait >on tyhmää uskoa johonkin asiaan jota ei ole todistettu, oli se sitten jumala, saatana tai vaikka marsin pienet vihreät olennot.</ flamebait >
 
Kiitos, olen puhunut.
Bisqwit:iltä odotan kommenttia tuohon ensimmäiseen kysymykseeni.

Bisqwit: Ei itseensä voi uskoa samalla tavalla kuin Jumalaan. Kukaan meistä ei ole omasta tahdostaan syntynyt, eikä kenenkään meistä tahto ole luonut maailmankaikkeutta, ei luonut maapallon äärimmäisen moniulotteista ekosysteemiä, jne.
Totta kai itsetunto on hyvä asia. Mutta sillä ei ole asian kanssa mitään tekemistä.
Tarkoitin "luulee"-sanalla juuri sitä mitä sinä ymmärsit minun tarkoittavan. Sen sijaan sitä sinun näkemystäsi, että Jumala on vain joku mielikuvituskamu tai teoria, johon heikot ihmiset turvaavat kun eivät uskalla kohdata todellisuutta, minä en jaa.
Kaikki mitä sinulla on täällä maan päällä, on Jumalan sinulle antamaa. Mitään et ole itse tienannut. Vähäinen "omaisuuskin" on omaisuutta vain ihmisten silmissä.
Tämä on tietenkin sinulle silmitöntä sianpaskaa, koska nojaan puheissani Jumalaan, eli asiaan, joka on sinun mielestäsi jo väärä lähtökohta. Valitettavasti tästä lähtökohdasta en tule luopumaan (paitsi ehkä hypoteettisissa tarkasteluissa), joten muista lähtökohdista lähtevät argumentit eivät tuo asiaan valoa.
Sitä paitsi minusta Uskominen on myös ihan järjelläkin perusteltavaa. Tuomas Airaksinen on kirjoittanut aiheesta hyvän artikkelin.
Aika:14.05.2003 14:08:33
Host:sparta.abo.fi [130.232.82.195]
Nimi:Aleksi Jokiharju
Nick:yep1000
Aihe:tekstistä
Liityn Helgorthin tekstiin siinä määrin että Jumalan paasaus omassa kirjassaan jo lietsoo vihaa ja sotaa muita kansoja vastaan. Raamatussa Jumalaan uskova on ihmisenä hyvä jos et usko olet paha. Sama jos uskot toiseen jumalaan.
 
Käsittääkseni meidän yhteiskunnassamme on kaikenlainen ihmisten karsinoiminen kiellettyä. Miksi Jumala saa edelleen karsinoida ihmiset hyvii ja pahoihin? Kaikki ovat hänen silmissään saman arvoisia kunhan teet niinkuin hän on käskenyt. Jos et olet syntinen saatanan penikka jonka saa kivittää kylän ulkopuolella kuoliaaksi.
 
Juuri nämä Jumalan lausumat säädökset ovat aiheuttaneet maailmamme kaikista sodista ja kärsimyksistä suurimman osan. Koskei ole yhtä oikeaa uskontoa on oman uskonnon oikeutta tuppuutettava muille "harhaoppisilla" vaikka asein. Jos et kuuntele: nappi otsaan. Näin keskiajalla. nykyään on homma siinä määrin parantunut ettei aseita käytetä mutta uskonnon tuppuuttamista ja sen oikeellisuuden todistamista on edelleen.
 
Ehkä raamattu unohti että vitsauksia olikin yksitoista. viimeinen niistä oli kaikki uskonnot yhteensä.

Bisqwit: Raamattu ei nimittele ketään ihmisiä pahoiksi. Teot voivat olla pahoja, eivät ihmiset. Lisäksi joka ikinen ihminen on Raamatun määritelmän mukaan tehnyt syntiä, kristityt eivät ole tästä mitenkään poikkeus.
Jumala tarjoaa kaikille ihmisille yhtäläisen mahdollisuuden.
Aika:14.05.2003 20:06:57
Host:adsl-103-144.kymp.net [80.248.103.144]
Nimi:Kari Salminen
Nick:Rjak
Aihe:No just...
Eipä voi tohon muuta sanoa kun että paska puhetta (anteeksi kirosana) mutta ei tuollainen väite voi pitää paikkaansa. Tuon mukaan jos on esim. masentunut ja kuuntelee metallia niin alkaa elää mukamas sen sanovan ahdistuksen mukaan. On totta että hevi on kivaa kuunneltavaa kun vituttaa (anteeksi taas). Mutta kyllä pitää olla päässä se vika jos laulussa käsketään leikata pää irti ja syödä sydän ja tekee niin.
 
Mites sitten tämä, jos tuo pitää paikkaansa niin esim. 2.
 
Masentunut persoona joka ei tykkää hevistä vaan kuuntelee Aki sirkissaloa (vai mikä lie onkaan) sen laulussa sanotaan että annoin pikkusormen ja se vei koko käden. Eli lähdetäänkö leikkelemään sormia ja käsiä? Saman säveltäjän toinen laulu "lähdin tulella leikkimään, tein sen salaa". Eli kyseisen biisin kuuntelija tuikkii torppia tuleen kun laulussa sanotaan ja masentaa?
 
Itse olen entinen uskovainen (en koskaan mikään harras, mutta kuitenkin) Kuuntelen musiikkia laidasta laitaan ja en voi tehdä muuta kun nauraa.
 
Hevi musiikki ja roolipelit ovat saatanan palvontaa väite tekee minusta varmaan sitten itse paholaisen...
 
T: Rjak
 
Ps. Hyvää jatkoa kaikille ja älkää syökö kaikkea mitä tarjotaan vaikka se papin kädestä tulisikin.

Aika:14.05.2003 22:10:22
Host:cache-hki-4.inet.fi [194.251.240.108] (client: 80.222.44.163)
Nimi:Tommi
Nick:ten/_mental
Aihe:No voihan nyt...
"Satanisti ei ole "paha" ihminen, vaan ihminen, joka luulee olevansa itseriittoinen."
 
Tarkoittaako tämä nyt sitä, että ihminen joka luulee olevansa itseriittoinen on automaattisesti satanisti?
 
Näihin rankemman musiikin kritisointeihin ynnä muihin vastaaviin juttuihin törmää netissä aivan tahtomattaankin. No ei siinä mitään, jokaisella on oikeus mielipiteeseen. Itse väittäisin, että ensinäkään rumpujen nopeudella ei ole mitään huomattavaa vaikutusta pulssiini (kokeilin juuri). En myöskään hae turvaa taikka muuta lohduketta heavymusiikista. Nykyään monet heavybändit laulavat esimerkiksi rakkaudesta aivan kuten vaikka Britney Spears. Tosin heavybändien jäsenillä on todennäköisesti enemmän kokemusta kyseisestä asiasta/käsitteestä.
 
"Jo 1970-luvun alussa ensimmäiset hevisuuruudet, kuten Black Sabbath flirttailivat joskus teksteissään pimeyden valtojen kanssa. Tuolloin sanoituksia ei kuitenkaan otettu vakavasti, vaan niillä katsottiin vain haettavan lisätehostusta muutenkin mahtipontiseen musiikkiin."
 
Tuota noin, Black Sabbathilla ei mielestäni ole millään tapaa mahtipontiset tai massiiviset soundit biiseissään, kuten ei ole nykyisistä suuruuksista Cradle of Filthilläkään. Esimerkiksi nämä nu-metalbändit käyttävät levyillään aikas paljon massiivisia efektejä ynnä vastaavaa, eikä niitä ikinä liitetä Saatanaan tai muuhun vastaavaan.
 
"Heavyn äänimaailma on urbaani, kaupunkimainen ja teollinen: se sisältää kovuutta, koneitten ja moottorien ääniä. Luonnosta ja samalla tunne-elämästään vieraantunut ihminen tuntee tämän soundin omakseen."
 
No minä kuuntelen esimerkiksi Fear Factoryä, ja kyseisellä bändillä on erittäin urbaani/konemainen äänimaisema lähes jokaisella levyllään, mutta en minä ole vieraantunut luonnosta. :)
 
Nämä ovat niitä asioita, jotka ensimmäisenä tulivat mieleeni. Palaan asiaan myöhemmin.

Aika:14.05.2003 22:15:07
Host:letku177.adsl.netsonic.fi [194.29.195.177]
Nimi:ile
Nick:tkone
Aihe:puurot ja vellit sekaisin

Mikä on white metallin ja black metallin suhde?
 
Mikä on kuuntelijan suhde musiikkiin?
Mikä on musiikin vaikuttavuus kulttuuriin?
Mikä on kuuntelijan ikä?
Kuunteleeko kuuntelija vain kapinoidakseen vanhempiaan kohtaan?
 
Satanismin kulttuurin suhde black metalliin on vääjäämättä kiistämätön, mutta mikä on black metallin suhde satanismiin, se onkin kiistanalainen. Voiko gospel bändi soittaa black metallia?
 
Jos ei ymmärrä sanoja, niin voiko pelkkä musiikki vaikuttaa? Tuleeko oopperasta hyvä vai huono olo vai onko kyse makuasiasta?
 
Tämmöisiä kysymyksiä iltatuimaan.

Aika:14.05.2003 22:34:45
Host:cache-hki-3.inet.fi [194.251.240.107] (client: 80.222.95.174)
Nimi:petteri
Nick:dexar
Aihe:Huoh.
Kuules parahin Bisqwit. Vaikka tuo hevimetelimusiikki tuntuukin kovin rienaavalta ja kauhealta, niin ei noita höpöjuttuja kannata lisätä tänne intter netin pahaan maailmaan. Koska tämä Lasse Heikkeilä ei tunnu tuntevan ko. musiikinalaa eikä näköjään edes jaksa tutkia sitä kunnollisin kriteerein, ei näistä sen jutuista paljoa jää käteen. Kyllähän tuollaiset "tieteelliset tutkimukset" varmasti teidän pyhään lammaspaimenen klaaniin luo varmuutta yms. mutta muita ne lähinnä naurattaa. Selviä merkkejä epäkorrektista tutkimustavasta on juuri tuo, minkä mukaan hevin kuuntelu useiden tuntien verran päivässä voi olla merkki syvästä ahdistuksesta. Tästä on varmasti paljon näyttöä?
Enemmän pahaa tähän maailmaan on tuonut kristinusko, kuin hevi- ja metallimusiikki. Itse varmasti rinnastat kaiken kristinuskoon liittyvän pahan katolilaisuuteen, mutta samasta satukirjastapa on tuokin suuntaus syntyisin.
Selasin päällyspuolisesti tuota Tuomas Airaksisen sivustoa minka tuossa yhdessä vastauksessasi mainitistit ja hänen suhtautumisestaan Raamatun teksteihin huomasin taas sen, että nuo ristiriidat voidaan kyllä oikaista tulkitsemalla sanat täysin uudella tavalla. Juuri nuo sovinistisina pidetyt viisaukset on näköjään ollut pakko tulkita uudelleen ajan pakoteessa... vain siksi että barbaarinen uskonto voitaisiin päivittää sopivaksi ja uskottavaksi aina uudelleen ja uudelleen.
En tiedä oletko itse lukenut koskaan kyseenalaistavalla mielellä Raamattua koskaan, mutta järkevää olisi lukea ja tulkita se _itse_ jos siitä aiheutuvan uskon varaan on elämänsä jättänyt.
Aika:14.05.2003 22:41:25
Host:dsl-kpogw4c2b.dial.inet.fi [80.223.82.43]
Nimi:Martti Roitto
Nick:maraz
Aihe:Vai semmosta.
Lyhyesti sanottuna: Voi hemmetti mitä skeidaa. Mä kuuntelen metallia ja siinä samalla "vähän" muutakin, rockia, progerokkia, syntikkapoppia, Suomi-iskelmää, jazzia, trancea, räppiä, drum'n'bassia, goaa, klassista yms. En hae musiikista sanomaa, vain tunnetiloja vastaavaa tunnelmaa. Kyllä, myös aggressiivista sellaista. Aggressiot kuuluvat ihmisen elämään kuin nakki hodariin, ja omien impulssiensa kieltäminen on ihmisyytensä kieltämistä. Täysin aggressiovapaata ihmistä ei yksinkertaisesti ole olemassa.
 
Pukeudun useimmiten ei-mustiin, rennon löysiin vaatteisiin (en todellakaan ole mikään roikottaja) ja skeittaan. Mutta kaiken tämän voi tietenkin unohtaa, koska kuuntelen metallia ja se tekee minusta automaattisesti synkän saatananpalvojan. Ainakin jos tämän sivun propagandaa on syytä uskoa.
 
Liittyykö kitaran, siis soittimen, alavireisyys jotenkin saatananpalvontaan? Tai musiikki ylipäänsä? Samalla logiikalla monien klassisten säveltäjien teokset ovat saatananpalvojien suosiossa, vai kuinka? Myöskään en ymmärrä "laulu muistuttaa matalaa korinaa" -väitettäsi. En kiellä, etteikö näin joidenkin yhtyeiden kohdalla olisi, mutta tällainen yleistys on jo täyttä sontaa. Ja se, ettet sinä tai muut ystäväsi saa sanoista selvää, ei tarkoita, etteikö joku metallin ystävä saisi.
 
"Useat black metal -yhtyeet kertovat avoimesti palvovansa saatanaa." Voisitko vähän tarkentaa? Jos bändin levyssä lukee "Genre: Satanic Black Metal", se ei tarkoita sitä, että bändi palvoisi Saatanaa (huomaa oikeinkirjoitus). Sana satanic viittaa enemmänkin satanismin puolelle. Kuten varmaan tiedätkin, saatananpalvonta ja satanismi ovat kaksi eri asiaa. Ensinmainittu harraste on ainakin Suomessa lähinnä viinaa, huumeita, pedofiliaa ja hautakivien kaatamista. Jälkimmäinen sen sijaan on elämänfilosofia (huom, ei uskonto) joka muistuttaa lähinnä ateismia.
 
Toistan, juttusi on täyttä kristillistä propagandaa. Suosittelisinkin, että ottaisit selvää faktoista ennen kuin kirjoitat jotain näin uskomatonta soopaa joka vääristää kaiken mahdollisen mahdollisimman mustaan suuntaan.
 
Ps. "Tiukan linjan black metal -levyjä" ei Suomesta saa ollenkaan.
 
Pps. Olen kristitty ja uskon kolmiyhteiseen Jumalaan, syntien anteeksiantamukseen ja iänkaikkiseen elämään.

Bisqwit: Muuhun en kommentoi, mutta viittaan disclaimeriin.
Aika:14.05.2003 22:46:58
Host:dsl-kpogw4c2b.dial.inet.fi [80.223.82.43]
Nimi:Martti Roitto
Nick:maraz
Aihe:Vielä jotain...
Luettuani muita kommentteja laitan vielä yhden dilemman pähkäiltäväksi.
 
Saatana määritellään Raamatussa. Jos ei ole kristitty, ei usko Raamatun sisältöön, jolloin ei usko myöskään Saatanaan. Miten tällä pohjalla voi väittää ateistin uskovan Saatanaan?

Bisqwit: Ei-kristittykin voi uskoa Saatanaan. Lisäksi kuten jo aiemmin sanoin, palveleminen ja palvominen ovat eri asioita.
Aika:15.05.2003 07:54:28
Host:adsl-103-144.kymp.net [80.248.103.144]
Nimi:Kari Salminen
Nick:Rjak
Aihe:älkee huutako niin kamalasti =D
Älkää valittako sivun pitäjälle, tää on musta humoristista luettavaa. On nääs melkosta yleistämistä xD

Aika:17.05.2003 22:58:15
Host:ua76d20hel.dial.kolumbus.fi [62.248.147.76]
Nimi:keke
Nick:keke
Aihe:tää paska
Mite jotkut ovat niin tyhmiä että eivät tajua että loppujen lopuksi musiikki on VAIN musiikkia. Muusikot tekevät musiikkia tienatakseen rahaa ja black metallistit viittaavat sanotuksissaan saatanaan KOSKA ihmisiä kiinnostaa paha enemmän kuin hyvä ja saatana on tunnetuin pahan vertauskuva. Ja bändit voivat hankkia itselleen satanisti imagon viitaten tähän samaan mainostus tyyliin. USKON silti että on myös ihmisiä jotka haluavat tehdä musiikkia omasta uskostaan ja se on vain hyvä tapa levittää omaa näkemystään muille joten älkää haukkuko sitä jossette tykkää.
 
Itse olen jonkin asteen "hevari" ulkoata päin sitä ei nää mutta jotkut tapani viittaavat siihen. Rakastan metalli musiikkia sen ihanan kitaranvingutuksen sekä hyvien sanotuksien takia. Erityisesti kuuntelene niin sanottua perus metallia esim. Black Sabbath sekä Iron Maiden mutta kolmantena suosikkani on Slayer joka on ex-speed/trash metalli bändi joka nykyään soittaa speedi/trashiä rankempaa Doom metallia. Uskoisin kyllä rankin bändi mitä kuuntelen on itse black metallia Novembers Doomia joten tiedän tasan tarkkaan mitä black metalli on ja ei se minua saa tappamaan ketää tai hautomaan itsemurhaa. Maailmassa on paljon hulluja ja jotkut heistä vain sattuvat kuuntelemaan metallia tämä ei TODELLAKAAN tarkota sitä että kaikki sitä kuuntelevat ovat samallaisia.
 
Saatana tosin ei ole yleisin aihe josta laulujen sanat hevissä kertovat. Minusta yleisin on RAKKAUS sillä tämä kiehtoo vielä pahaa enemmän ihmisiä.
 
Mitä siitä jos pukeutuu mustiin se voi näyttää synkältä mutta niinhän ne rokkarit pukeutuivat mustaan nahka takkiin ja punkkarit jos historiaa aletaan selaamaan ja kaikki poliitikot sekä tärkeät/rikkaat pukeutuvat mustaan ovatko hekin sitten synkkiä. Ehkä nyt on vain hevareiden pukeutua mustaan
 
Uskon enemmän saatanaan kuin jumalaan vaikka olin isonen rippikoulu leirillä ja olen saanut enemmän tietoa jumalasta ja kristinuskosta kuin saatananpalvonnasta. Ja loppujen lopuksi kristin usko LOI saatanan ja saatananpalvonnan joten turha valittaa muille omista virheistään.
 
PS. helvettiin toi VAROITUS tosta ylä topicista sillä hevissä ei oli mitään pahaa se on ennemminkin parasta mahdollista suomalaiselle miehelle tai naiselle.
 
PS II. Noissa teksteissä EI mainittu että black metallistit olisivat saatanan palvojia mutta rivienvälistä lukemalla se nnäkee ja niitten sanoma oli tämä joten aivan turha tekosyy on jos sanot että niissä ei mainittu sitä kun niitten sanoma on se.

Bisqwit: Ihan samalla tavalla kuin Edison loi sähkön ja Newton loi painovoiman.
Aika:24.06.2003 03:22:37
Host:dsl-hkigw5hf6.dial.inet.fi [80.222.71.246]
Nimi:Jussi
Nick:Borthiza
Aihe:Just joo
No, Lasse ei tiiä yhtään metallista. Ok, täytyy myöntää että pukeudun mustaan, kuuntelen monta tuntia päivässä metallia, katselen splattareita (eniten zombieleffoista), pelaan 3d shoot 'em up pelejä. Kirjoitan itsekkin synkkiä tekstejä (tyyli black metal lyrrikoita), usein anti-krististillisii.. mutta uskon silti jumalaan ja kuulun kirkkoon. Raamattaussa lukee et "jumala rakastaa kaikki..." (ym ym ym). (sori et mun kieli on vähän huono, oon vähän väsyny ym.)

Bisqwit: Uskot, mutta tunnetko häntä?
Olemassaolon uskominen ei riitä. Kirkkokin on pelkkä laitos.
Aika:24.06.2003 03:27:05
Host:dsl-hkigw5hf6.dial.inet.fi [80.222.71.246]
Nimi:Jussi
Nick:Borthiza
Aihe:täytyy viel sanoa yks juttu...
Joo, kuten Aiheesta näkee, niin mun täytyy sanoa viel yks juttu...
 
Mun usko on näin: jos Jumala ja Taivas on olemassa, niin täytyyhän Saatana ja Helvetti olla olemassakin.. Muuten ei mikään noista... Joten en oo ihan varma vielä

Bisqwit:  :)
Aika:24.07.2003 13:15:53
Host:adsl-127-131.kymp.net [80.248.127.131]
Nimi:Usagi
Nick:Usagi
Aihe:...
Täytyypäs vähän kommentoida tätä:
"Heavyn äänimaailma on urbaani, kaupunkimainen ja teollinen: se sisältää kovuutta, koneitten ja moottorien ääniä. Luonnosta ja samalla tunne-elämästään vieraantunut ihminen tuntee tämän soundin omakseen."
 
Niin, monet 'true black metallin' soittajat, kuten Varg Vikernes eivät varmasti ole tuota mieltä. Kopioidaan tähän sitten sama teksti joka esiintyi taannoin surullisenkuuluisassa MOT-dokumentissa: "Vastustan sivilisaatiota, joka raiskaa Äiti Maan ja murhaa ihmisrotujamme, joka kiduttaa eläimiä ja tuhoaa kaiken, mikä on hyvää, puhdasta, luonnollista ja tervettä. Tämän sairaan, degeneroituneen, luonnonvastaisen, juutalaiskristillisen sikakapitalistisen sivilisaation kehittäminen ei tule kysymykseenkään. Heil Äiti Maa!"
(Varg Vikernes)
 
Kyllä, minä kuuntelen myös black metallia mutta en kannata millään tavalla koko aatetta. En ole kristitty, mutta en todellakaan tunne minkäänlaista vihaa kristittyjä kohtaan.  En pidä sanoituksista joissa puhutaan kristittyjen tappamisesta ja on sääli, että monet luulevat black metallin olevan aina sitä. Esim. Emperor on modernimpaa black metallia, ja musiikkina upeaa kuunneltavaa. No, voinhan sanoa suoraan, että se on mielestäni kaunista musiikkia. Aluksi se voi kuulostaa kaaokselta, mutta jos sitä oppii kuuntelemaan, huomaa että jokainen sointu on tarkoitettu sellaiseksi kuin se on (eli turha puhua pelkästä "soitinten hakkaamisesta ja rääkymisestä"). Emperorin kaltaista musiikkia ei todellakaan osaa tehdä kuka tahansa, se vaatii älyä ja musikaalisuutta. Tämän perusteella vertaan joskus metallia klassiseen musiikkiin. No, monien mielestä myös jazz ja klassinen ovat sekavaa, mutta se johtuu vain siitä, ettei osaa kuunnella kyseisiä musiikkityylejä.
 
Ja minä pukeudun mustiin vaatteisiin ja käytän "hevikoruja" koska pidän niistä. Ei mitään sen syvällisempää.

Aika:04.09.2003 17:19:08
Host:ua174d70.elisa.omakaista.fi [80.186.70.174]
Nimi:Wargod
Nick:Wargod
Aihe:Pieni huomautus.
Black metal ei ole vain musiikkia.
 
Pitäkää se mielessänne, kun tulemme ja raiskaamme äitinne ja tapamme isänne.
 
BLACK METAL EI OLE VAIN MUSIIKKIA.
 
Kristityillä ei tunnu olevan kovin vahvoja pohjia noille uskomuksilleen, jos kuitenkin voi kuunnella *oikeaa* black metalia.
 
Sanotaanko se vielä kerran yhdessä?
BLACK METAL EI OLE VAIN MUSIIKKIA.

Bisqwit: eh
Aika:15.09.2003 20:05:44
Host:dsl-xvii-69.kotikaista.weppi.fi [80.74.216.69]
Nimi:D-Runk
Nick:D-Runk
Aihe:Krhm
Hei.
Käykää katsomassa nämä seuraavat kaksi linkkiä.
http://www.geocities.com/aivokuume/uskonto.htm
http://www.geocities.com/aivokuume/jumaluushulluus.htm
Jälkimmäinen on todella asiallinen joskin aika pitkä. Ensimmäinen on erään ryhmän näkemys.
Ylhäällä olevasta tekstistä:
 paska teksti jonka taakse sen tänne laittaja piiloutuu.

Bisqwit: Luin viitatut sivut. Ensimmäisellä esitetyt väitteet ovat tuttuja, ja niissä onkin paljon totuutta, ja toinen on liian laaja kommentoitavaksi tässä.
Mitä tällä sivullla olevista teksteistä "tarkoitat ylhäällä olevalla tekstillä"?
Aika:12.10.2003 21:59:26
Host:dial-a29.dial.dnainternet.net [62.216.96.29]
Nimi:heavy
Nick:poison
Aihe:öh....
siis kuunnelkoot jokainen sellaista musiikkia,mistä ite tykkää ja mitä ite haluaa kuunnella! olen varmaan tääl nuorin (16v) likka joka diggaa hevistä&metallista.
pukeudun mustiin ja kuuntelen rankempaa musaa ja enkä usko jumalaan,mut en myöskään pahemmin saatanaan.. ärsyttää se kun "jeesustelijat",kristin uskovaiset ihmiset tuputtaa ns.meille synkistelijöille muka niin parempaa ja "hyvää" jeesus kuoro paskaa.. mun äiti on tollainen. on väittäny et mä muka palvoisin saatanaa,vaik oikeasti se ei ole niin.. taitaa olla huolissaan. mut miks ihmeessä ei annettais ihmisten olla mitä ovat!? jeesustelijat uskokoot jumalaan rauhassa ja kuunnelkoot kuoro lauluja,ja me hevarit kuuntelemme RAUHASSA perkeleen hyvää kunnon musiikkia!! black jyrää! =) ja ei se todellakaan tarkoita sitä et olis jotenkin ahdistunut jos kuuntelee kyseistä black metallia... puppua.

Aika:21.10.2003 14:19:39
Host:user-tre1a-140.dial.inet.fi [195.165.3.140]
Nimi:edenbeast
Nick:edenbeast
Aihe:pimeyden valtakunta?
eiköhän anneta kaikkien elää niinkuin haluaa (tietenkin tietyissä rajoissa, vahingoittamatta muita ellei syytä siihen ole...) ja annetaan kaikkien kuunnella sitä musiikkia josta pitää, jookos? itse kuuntelen blackmetallia+muita musiikkityylejä eikä se ole minustakaan tehnyt saatananpalvojaa, ahdistunut olen kyllä mutta ahdistukseni johtuu aivan muista asioista kuin musiikista-... NIIN ETTÄ NYT LOPPU PASKANPUHUMINEN!!!

Aika:14.12.2003 16:43:58
Host:62-237-146-43.hpna.wlannet.com [62.237.146.43]
Nimi:RavenlorD
Nick:RavenlorD
Aihe:Hohhoijaa
On se kumma kun ei tajuta Saatananpalvonnan ja Satanismin selkeää eroa.
Pieni selvennys: Saatananpalvonta on juurikin fyysiseen saatanaan uskomista, ja sen palvominen juuri sitä median hehkuttamaa uhrausta, tuhoamista yms... Tosin vain ääriesimerkeissään. Nykynuori voi pitää itseään saatananpalvojana vähemmästäkin, muttta minun mielestäni uskonto kuin uskonto on vaara, oli palvonnan kohde, Jumala, Saatana, jehova tai mikä vain.
Itse kannatan enemmän satanistisia aatteita, kuitenkaan leimaamatta itseäni kunnon satanistiksi. Eli ko. juttu on FILOSOFIA, ei uskonto. Eli vanhaa kunnon vahvemman lakiin perustuvaa filosofiaa, joka perustellaan luonnonmukaisuuteen, ja itse pidän ajatusta varsin järkevänä sekä realistisena. Aiheen esi-isiin luokitellaan ainakin Anton LaVey ja tietenkin Friedrich Nietczhe.
Minun ajatuksia ja filosofointiani voi tutkia osoitteessa:
 
  -------------------- www.kadotus.tk ---------------------

Bisqwit: Lehtiartikkelin kirjoittajalla ovat kyllä menneet termit sekaisin, mutta miksi ero on juuri tämän asian kannalta olennainen?
Aika:23.01.2004 17:43:25
Host:ua18d3.elisa.omakaista.fi [80.186.3.18]
Nimi:Ari
Nick:Kuppa
Aihe:Antikristillisyys terve ilmiö maallistusvasssa euroopassa
On totta että Metalli musiikissa on hyvin usein Antikristillistä sanomaa.
Kristillisyys edustaa arvoja joita ei enää pidetä nuorten keskuudessa hyvinä, tästä johtuen kristillistä valtaa vastaan hyökätään. Evankelislutrilainen kirkko edustaa suomessa EPÄTASAARVOA, AHDASMILISYYTTÄ JA EPÄDEMOGRAATTISTA VALTAA.
Saatana on Kristillisyyden vihollinen ja siksi sitä käytetään metalli sanoituksissa. Minusta raamatun saatana edustaa kapinallista, joka taistelee Hyvän puolesta, kaikke sitä mätää vastaan mitä paha yksinvaltias (jumala) edustaa.
En muista raamatustakaan yhtään kohtaa jossa saatana varsinasesti tekisi mitään pahaa, hän ainoastaan huukuttelee ihmisiä kapinoinmaan (pahaa) ylivaltaa vastaan.
Jumalan pahoja tekoija raamattu sitten onkin täynnä, erityisesti vanhatestamentti ja ilmestyskirja (lasten tappamista yms.)
Saatana on martyyri joka taistelee sen puolesta mihin uskoo, vaikka tietää (raamatun mukaan) häviävänsä.
Saatana edustaa myöskin yksilöllistä ajattelua, eikä massan mukana menemistä. Myös nykyisessä länsimaalaisessa kulttuurissa korostetaan ihmisen yksilöllisyyttä.
 
Se että esim. kirkko tulkitsee metallissa olevat tekstit saatananpalvontana on luonnollista, koska kirkko itse tunnustaa ja levittää samaa tarustoa. Tavallisesti metallisteille itselleen raamattuun perustuvat tekstit ovat tarustoa, kuten kalevala ja Aku Ankkakin.
Kristittyjen on turha syyttää metallimusiikkia siitä jos joillakin menee taru ja totuus sekaisin, syyttäköön itseään, koska suoltaa valtavia rahoja (vääryydellä hankittuja sellaisia) tämän saman pupun totena levittämiseen.
 
Kirkon metallimusiikin demonisoiminen on vain huono yritys pelastaa oma nahkansa. Onneksi ihmiset ovat ymmärtäneen että kirkkoon kuulumalla he edesauttavat tämän sonnan levittämistä ja pikku hiljaa kirkoon kuuluvien määrä pienenee, 10 vuotta niin kirkolta on viety valta pois, kirkollisvero lakkautetaan ja suomessa on viimeinkin uskontojen välinen tasa-arvo.
 
Jos joku tulee onnelliseskisi uskomallla lähi-idästä tulevaan tarustoon, ni siitä vaan. Ihmisellä on oikeus omaan uskontoonsa, mutta elkää tulko sanomaan minulle että olen paha ihminen ja palvot saatanaa, koska soitan metalli bändissä.
 
Olen hyvä ja humaani ognostikko.
SATAN RULES \../

Bisqwit: Kirjoituksessasi oli paljon asiaa, ja olet ymmärtänyt joitakin asioita oikein - asioita, joita monet kristitytkään eivät välitä ymmärtää - mutta joistakin asioista sinulla on mielestäni väärä käsitys.
Kirjoitan tähän paremman vastauksen joskus, kun keksin miten sen voi tehdä ilman, että kuulostan vain Raamatun toistajalta.
(Vaikea tehtävä, koska pidän silti Raamattua auktoriteettina.)
Aika:23.01.2004 18:56:45
Host:dsl-kpogw4a1d.dial.inet.fi [80.223.80.29]
Nimi:Henni
Nick:Visca
Aihe:Yleistämistä.
Jos nuori kuuntelee metallia niin se tarkoittaa automaattisesti että hän palvoo saatanaa, tai on henkisesti ahdistunut? Silkkaa yleistämistä. Minä kuuntelen metallia, ja olen silti iloinen tyttönen tietenkin minullakin on ne huonot hetket, mutta nehän kuuluvat nuoruuten, eikös? En usko Jumalaan, enkä Saatanaan, tyhmän touhua sellainen.

Bisqwit: Tuolla ei edelleenkään väitetä metallinkuuntelijoita saatananpalvojiksi.
Aika:02.02.2004 18:48:17
Host:unknown (Using roope.uwasa.fi [193.166.120.39])
Nimi:Paavo
Nick:Viikatemies IV
Aihe:Hymyilkää ja pitäkää hauskaa
Maailmassa kaikki hyvin! Hevin pitää olla rankkaa ja vaarallista, vanhempia ja tuhkamunia puistattavaa mättöä, joten ei mua haittaisi, jos joku tulisi sanomaan että "kuuntelet heviä; olet siis saatananpalvoja mikä lie kirkonpolttaja".

Aika:20.02.2004 15:07:26
Host:rajakyla-p1.suomi.net [213.216.199.6]
Nimi:Mäksä
Nick:Dark Mäksä
Aihe:Satanismi ja saatananpalvonta ja musiikki
Hei muistattehan nyt että saatananpalvonta ei ole sama asia kuin satanismi?Ja haluaisin muistuttaa,että ei välttämättä ole edes olemassa "musiikkia joka liittyy satanismiin"
Koska satanistit ovat omia jumaliaan ja saataniaan,enkä ole vielä kuullut biisejä joissa ylistetään itseään,kuten me satanistit teemme...

Aika:29.02.2004 16:24:36
Host:dsl-hkigw4nc3.dial.inet.fi [80.222.61.195]
Nimi:mijau
Nick:mijau
Aihe:juuri näin.
voisko joku oikeesti kertoo mulle et mikä on hevii ja metallii??? mitä eroo on hevareil, gooteil ja metallisteil??
ku mä haluisin tietää mihin mä kuulun jos tääl on niin ihanii ihmisii ni mailailkaa mulle et mä saisin vastauksii
hateme@jippii.fi

Aika:27.03.2004 18:36:25
Host:baana-62-44-211-237.dsl.phnet.fi [62.44.211.237]
Nimi:pena
Nick:-
Aihe:hyvä Norja!
Joo ei voi muuta sanoa ku et hyvin teki ne Norjan pojat polttaessaa ne kirkot niitä nyt on muutenki liikaa tässä maailmassa

Aika:13.04.2004 15:37:22
Host:dsl-tregw2nc0.dial.inet.fi [80.223.237.192]
Nimi:Lasse Heikkilä
Nick:ei salanimiä
Aihe:Toivoisin ettei minua sekoitettaisi tähän
Hei!
Olen kyllästynyt saamaan haistattelupostia tämän artikkelin vuoksi, vaikka olen sanonut jo että EN OLE SITÄ KIRJOITTANUT eikä se edusta näkemyksiäni. Pyytäisin että minua ei sekoitettaisi tähän, sinänsä tarpeelliseen keskusteluun. Kiitos. Lasse Heikkilä.

Aika:07.05.2004 17:22:50
Host:u40kir-75.lib.helsinki.fi [128.214.90.117]
Nimi:en kerro
Nick:von P.
Aihe:antikristillisyys ja black metal
Kyllä black metal _on_ Saatanasta. Ja vaikka en halua vaikuttaa kiihkoilijalta, ei suurin osa "black metal"-bändeistä mielestäni ole edes oikeutettuja kantamaan yllään sen viittaa.
 
Tarkennan: pienissä mutta elinvoimaisissa black metal -piireissä ollaaan vahvasti sitä mieltä että black metallissa ei ole kyse siitä että säädetään kitaroihin tietynlaiset soundit, käytetään tietynlaisia laulukaikuja ja  soitetaan nopeasti ns blast-biittiä. Se voi kuulostaa black metallilta, mutta black metallissa ei ole kyse pelkästään musiikista. Tämä on BTW se, mitä nimimerkki Wargod (suomalaisen Sotajumala-yhtyeen jäseniä?) kenties ajoi takaa, mutta mitä hän itse ei eksplisiittisesti saanut ilmaistua.
 
Vältän tässä menemästä uskontopoliittisiin ja filosofisiin argumentointeihin, ja pitäydyn musiikin ruotimisessa. Ns. metallibändit josta saatetaan käyttää nimitystä "black metal" eivät ole antikristillisten black metallin lipunkantajien silmissä todellista black metallia lainkaan vaikka musiikki
1)kuulostaisi Darkthronelta
2)vastaisi sanoituksiltaan vanhaa Deicidea
jos bändillä ei ole kerrassan mitään henkilökohtaista kokemusta eikä kosketuspintaa asioihin joista bändi julistaa.
 
Toisin sanoen: niin nurjamieliseltä kuin se musiikkitieteellisesti ja taidefilosofisesti saattaakin kuulostaa, ei musiikilliset tyylikeinot eikä edes antikristillisten ilmaisujen viljeleminen sanoituksissa tee musiikista olemuksellisesti black metallia. Ei tee, vaikka sitä ei voisikaan kuuntelemalla erottaa "true black metallista".
 
Tässä on kysymys ns. ulkomusiikillisten arvojen kiinteästä yhteydestä musiikkityylin ja ilmiön määrittelyyn ja nimeämiseen. Kuka tahansa joka pystyy soittamaan nopeasti ja osaa vääntää vahvistimien säätöjä, pystyy tekemään musiikkia  joka kuulostaa lajityyppinä black metallilta. Yleensä satunnaiset kuulijat kuitenkin arvelevat tällaista musiikkia nimitettävän "black metalliksi", vaikka melkein yhtä hyvin sitä voisi silloin nimittää vaikka "white metalliksi". Kysymyksessä on se ero, joka on sakraalia/häväistyksellistä musiikkia esittävissä muusikoissa/laulajissa, ja joka voi hyvinkin olla lajityypillisesti merkittävä kriteeri uskonnon/kultin kannalta.
 
Merkittävää tässä on se, että kun jotkut kristilliset tahot saattavat syyttää kaikkia "black metal" -bändejä (tai pahimmissa tapauksissa rock-musiikkia yleensä) jotenkin "saatanalliseksi", on samanaikaisesti useimmiten kyse sellaisista yhtyeistä, joita taas antikristillisessä leirissä ei edes pidetä "black metallina" - tai muutenkaan Saatanallisena/antikristillisenä musiikkina lainkaan.
 

von P., Pedon merkillä 666

Aika:17.05.2004 13:40:40
Host:ws240.eura.fi [213.141.126.240]
Nimi:dani filth
Nick:dani
Aihe:black metal
kaikki black metalli kuuntelevat eivät välttämättä ole satanisteja

Aika:24.05.2004 21:44:07
Host:dsl-jklgw3d1b.dial.inet.fi [80.223.19.27]
Nimi:Lasse Viinikainen
Nick:Latuman
Aihe:Niinpä niin.
Ongelmaksihan ei muodostu kärjistys, kuka sen on kirjottanut, typeryys (jota se tihkuu), eikä muut tän tyyppiset aspektit. Pointti on siinä, että tarvii yhden naiivin ihmisen vilkasemaan tuota tekstiä ja hänen mielipide hevistä on sitämyöten saneltu.
 
Ja yks asia mikä pitää huomauttaa. Jos tähän vastaaja on selvästi ilmottanut että ei usko, niin ei tarvitse tuputtaa "Ihan oikeesti Jumala anto sulle tän kaiken!" -settiä. Se ei vaan pure.
 
Leikkeitä koskien kyllä, ei sitä voi hoksata mitenkä ihminen voi sävelistä päätellä vaikutuksen ihmisaivoihin. Aika taitavaa kyllä. Harmi että se on sitä samaa potaskaa mitä ennenkin. Itse kyllä kuuntelen heviä. Oikeestaan mitä vaan, black metalia, spiidiä, deathia, klassista, iskelmää, humppaa, mitä vaan mikä kuulostaa hyvältä. Kuuntelen päivät pitkät. Ei varsinaisesti ole vaikuttanu mun ajatusmaailmaan negatiivisesti.
 
Positiivisesti kyllä. Sanotuksista saa aivan uusia ajatuksia päähänsä. Mietteitä, kysymyksiä, samallalailla kun ihminen saa mietteitä katsoessaan jotain taideteosta Kiasmassa. Musiikkihan on taidetta.
 
Darkthrone on tosiaan aika kova bändi Black metal -saralla. Ihan kivaa musaa tekevät. Tätä ei kyllä sais tuomita. Pojat soittaa tätä koska he haluavat, ja saavat siitä rahaa. Samasta syystä kun raksalla olijat saavat rahaa... No paitsi että raksajannut ei halua tehdä sitä työtä varmaankaan.
 
Kyse on vaan mielipiteistä. Joku ei usko, toinen uskoo, jonkun mielestä uskonto on iso syy maailman sodista, toisen mielestä saa juosta side silmillä Everestiä alas kun Jumala pelastaa, kävin mitenkä hyvänsä.
 
Kaiken muun paitsi kristillisyyden dissaus paistaa kaikista uskovaisten sanoista läpi, ei sitä voi paeta.
 
Lukekaa se Raamattu. Ei siks että saisitte siitä moraalisia ohjeita elämää varten, vaan lukekaa se siks että maailma tarvitsee lisää ateisteja.

Aika:25.06.2004 01:50:20
Host:62-248-178-34.elisa-dialup.fi [62.248.178.34]
Nimi:Adramelech
Nick:Adramelech
Aihe:Miksi juuri minä kuuntelen juuri tätä musiikkia.
En ole mitenkään ahdistunut ihminen, vaikka kuuntelen lähes yksinomaan Death ja Black Metalia. Minuun vetoaa juuri musiikin voima, sen brutaali mahtavuus ja tarmo, jonka itse yhdistän menneiden aikojen soturikäsitteeseen. Murisevat vokaalit ovat kuin sotahuuto, jyrisevät rummut kuin ukkonen ja matalat kitarat maan tärinää sotureiden jalkojen alla. Toisaalta, Black Metal on hyvin skandinaavista musiikkia kaikessa kylmyydessään ja raa'assa olemuksessaan.
 
Omalla kohdallani Saatana on nimenomaan mytologinen vertauskuva, arkkivihollinen - nimenomaan kristinuskon näkökulmasta. Minä en tunnusta kristinuskoa (enkä siten minkäänlaista konkreettista pahaa olentoa joka siihen sisältyy), tuota väkivalloin tuotua vierasta uskontoa, enkä siedä monikulttuurisuutta ja Saatana on minulle juuri se vihan voima joka minut valmistaa taisteluun viholliseni kohdatessani. Sillä Saatana on viha ja eläimellinen hallitsemattomuus, kuvaa se tietenkin myös asioita, joita ihminen ei voi kesyttää, ja luonto on tuota villiä voimaa puhtaimmillaan. Luonto on maailmankuvani keskipiste, kosmoksen kaoottinen järjestys itsessään, lähimpänä minua.
 
Ilmeisesti monilla aiemmilla kommentoijilla on jäänyt äidinkielen opiskelu hieman vähemmälle, kun eivät osaa selviä terveisiä lukea.

Aika:01.07.2004 17:05:16
Host:nat130.sao.hilimanet.net [62.237.98.130]
Nimi:laura
Nick:laura
Aihe:ei voi olla totta...
Kuuntelen heavya paljon, jopa tuntikausia kerrallaan. Enkä todellakaan ole mikään saatananpalvoja(satanisti muuten ei ole sama asia kuin edellä mainittu, koska ei edes usko saatanan olemassaoloon- itse en kuitenkaan lukeudu myöskään satanistiksi, kunhan viilaan pilkkua:D) Miksi siis kuuntelen sitä? Se nyt vain aivan yksinkertaisesti on parasta musiikkia mitä on olemassa. Ontto tekno/pop/rap/muu yhtä joutava massa"musiikki" ei kosketa minua millään lailla- enintään tekee pahoinvoivaksi. Lisäksi metalli on minulle ainoa väylä purkaa tunteita, joten sen kuuntelu on usein puhdistava kokemus. Aina ei jaksa olla iloinen ja pirteä.

Aika:02.07.2004 09:54:37
Host:do149.netikka.fi [81.209.25.149]
Nimi:jorma
Nick:jorma
Aihe:hohhoi
siis voi juma..kuka idiootti on käyttänyt aikaansa tällaisten sivujen väsäämiseen..
onko se nii perkeleen vaikea joillekkin käsittää että mustiin pukeutuminen pitkät mustat hiukset ja black metal eivät tee kestänn saatananpalvojaa tai mitään muutakaan!
turpaan pitäisi lyödä kaikkia jotka näin luulevat!
ja vaikka ihmisten uskonto olisi mitä nii ei teidän sitä tarvitse märehtiä! olkoot jokainen sellainen kuin itse tahtoo..vain kristityiltä voisi odottaa jotain näin typeriä juttuja mutta ei..näköjään tavallisten pulliaistenkin on aloitettava se "saatananpalvoja" syyttely...
HAISTAKAA PASKA

Aika:05.07.2004 20:03:07
Host:62-248-162-95.elisa-dialup.fi [62.248.162.95]
Nimi:Adramelech
Nick:Adramelech
Aihe:muuta huomioitavaa
Lisäykseksi alkuperäiseen viestiini: Saatana ei siis ole mitenkään oleellinen osa näkemyksiäni. Kyseessä oli vain selvennys siitä, mitä nk. "Saatana" minulle edustaa, jos mitään.
 
Mielestäni nämä sivut ovat oikein viihdyttävät, mutta nämä viestit eivät todellakaan ole tehneet oikeutta Webmasterille.
 
PS: Kristinusko ja raamatun mytologiset kertomukset eivät ole mikään universaali lähtökohta uskonnolle ja sen pohtimiselle. Tutustukaa sen historiaan älkääkä jauhako potaskaa "totuuksista".

Aika:16.07.2004 14:02:23
Host:201.139.183.lpoy.fi [62.183.139.201]
Nimi:hamsec
Nick:0==8
Aihe:juuust...
epätoivo. kristin usko, usko... ovat yhtä turhia kuin kukaan meistä...

Aika:20.07.2004 11:14:33
Host:b-200-233.cable.kpy.customers.dnainternet.fi [212.149.200.233]
Nimi:Jaska
Nick:JQ
Aihe:Hm.
Vahingossa eksyin katsomaan tätä sivua kun etsin lyriikkaa eräälle suomalaiselle biisille, jota ei sitten löytynytkään, joka on sinänsä sääli, koska päädyin lukemaan jälleen masentuen ihmisten "fiksuudesta". Ihan hämärää miten joillekin voi olla uskonasiat ja tieto kaikesta niin sokaisevan itsevarmaa ja huolestuttavan epäkäsiteltyä. Tyypit mollaa blackmetallia sen vuoksi että se on satanistien musiikkia. Ei siinä mitään, kyllähän niidenkin jotain pitää kuunnella, mutta en minä ainakaan sitä musiikkia menisi heittämään pyhällä vedellä siksi että jotkut tykkää tehdä synkkiä tekstejä. Minä sen sijaan telottaisin kaikki blackmetal levyt ihan sen takia kun noin 96% blackmetallista on niin vitun huonon kuulosta.
 
En jaksanut lukea kaikkia viestejä kovin tarkasti, kun aloin puutumaan jossain puolessa välissä, mutta tässä vähän saarnaa. Suosittelen lukemaan. Jos ei siksi, että haluaa löytää jotain urputtamisen aihetta, niin siksi että huumori on nähdä kolikon kaikki kolme puolta.
 
Puhun nyt kokemuksesta. Kaikilla ihmisillä tulee jotain masennusluontoisia kausia elämässään, on ne sitten vaikeita tai ylitsepääsemättömiä. Metalli on ihan mukavata musiikkia kuunnella juuri niinä aikoina, mutta siitä pääsee vähitellen irti. Hyvä keino päästä oikeille raiteille on yksinkertaisesti vain kuunnella hyvin performoitua metallia, kuten esim. Metallicaa, Slayeriä, Megadethiä ja Panteraa. Kaikesta pystyy löytämään positiivisia elementtejä jos haluaa. Nykyään levykokoelmassani on noin 500 levyä, joiden seasta löytyy karkeasti noin 40 eri tyylilajia. Heavymusasta on löytynyt vastikään semmoinen hauska puoli että kun päätä särkee niin pistää jotain tylyä jytkettä stereoihin niin alta puolessa tunnissa on pääkipu poissa. En silti välttämättä suosittele kokeilemaan, voi olla hyvinkin yksilöllistä =) Noh, minulla oli masennuskausi sen normaalin teini-iän, elikkä yläasteen alusta lukion loppuun. Lukion läpäisyyn sain apua yllättävän paljon siitä, että harrastin jotain täysin muuta kuin muut ns. normaalit kaverini - myöhemmin tuosta harrastuksesta tuli jatko-opintojeni kohde. Hyvin pitkälti myös varsinaisesta uskonnottomuudesta on ollut hyötyä, sillä se on kasvattanut luonnetta ja ajattelukykyä muihin äärimmäisiin mahdollisuuksiin. Eipä sillä etteikö kaikenlaisilla uskonharjoittajahörhöillä olisi sitä kykyä mutta ei ne oikein yleensä anna itsestään sellaista kuvaa.
 
Ääriuskovaiset on vaan sitten perseestä, ei sille voi mitään. Kyllä mä pikkuhiljaa alan saamaan jotain ideaa siitä, miksi jotkut äärimmäisen (teko)autuaan näköiset ihmiset kiertelevät asuntoja ja pyrkivät levittämään kenen ilosanomaa kulloinkin. Itse ajattelin perustaa organisaation noita häirikköjä vastaan, jonka ajatuksena olisi pistää aurinkolaseissa ja mustissa vaatteissa kulkevia musiikinopiskelijaretkukavereita kiertelemään kämppiä levittäen hämmennystä kanssaeläjissä pyrkien käännyttämään kaikki johonkin järkevämpään elämäntapaan... "Päivää. Olisiko teillä pieni hetki aikaa, me levitämme hämmennystä."
 
Minusta on hieno asia jos uskoo johonkin, kunhan siitä ei tee liian suurta numeroa. Paras tapa ottaa elämästä kaikki tarpeellinen irti on vain pohtia asioita ja kehittää joku hyvä idea, jonka pohjalle oman elämänsä rakentaa, eikä alkaa elämään jonkun muun ideaa, koska jos pyrkii elämään jonkun muun standardien ja ideoiden mukaan... olisiko siinä mitään jännää? =) Ateismistä sen verran että sitä ei periaatteessa edes ole olemassa, kun siinähän ei sitten uskota mihinkään. Vaan ehkä niillä ei sitten ole minkäänlaista aatetta jonka mukaan elää, joka mielestäni on melko suuri mahdottomuus.
 
"Lasse Heikkilä":stä ei minulla sinänsä ole sanottavaa. Toimittajan muokkauksista sen sijaan jonkin verran mainittavaa kyllä löytyy, mikäli "Lasse Heikkilä" ei itse ole näitä tosiaan kirjoittanut... BLACK METAL SÄVELTÄJÄN KORVIN - pätkässä on muutama melko perkeleellisen huono yleistys ja misinformaation jyvänen. Musiikinopiskelijana en ole vielä kertaakaan kuullut esim. fryygisestä asteikosta käytettävän ilmaisua "kuoleman asteikko", vaan enemmän puhutaan Ynkästä (Yngwie J. Malmsteen) ja jostain Intialaisesta asteikosta tjsp. Synkin asteikko on ihan selkeästi lokrinen, joka rakentuu C-asteikoksi muistaakseni näin: C, Db, Eb, F, Gb, Ab, Bb. Ja rytmeistähän ei tietenkään mainita sitä, että esim. latin-rytmeissäkin on monesti käytössä ylihitaat ja ylinopeat tempot. Henkilökohtaisesti latinomusiikki saa vereni kiehumaan murhaavankuumempana kuin mikään metallimusiikki - huonosti soitettu heavy vain pistää säälimittarin nousemaan bändin faneja kohtaan.
 
Nyt en jaksa enempää paasata, koska kesäinen elämäntapani vie minut kohti punkkaa näin aamusella, joten pikainen vinkki viestini lopuksi... Kyseenalaistakaa enemmän asioita, varsinkin itsenne.

Aika:30.07.2004 18:57:25
Host:a81-197-39-118.elisa-laajakaista.fi [81.197.39.118]
Nimi:Dark Vanderer
Nick:Reaper
Aihe:Oma mielipide
Se on totta, että usein hevarit liitetään saatananpalvontaan heidän ulkonäkönsä ja pukeutumisensa perusteella. Periaatteessa se harmittaa minua. Se on totta, että saatananpalvojat kuuntelevat/käyttävät Black/death-metalmusiikkia rituaaleissaan ym. vastaavassa toiminnassaan, mutta se ei tee hevareista saatananpalvojia.
Vaikka olen hevari, en kannata saatananpalvontaa enkä puhu pahaa satanismista, vaikka olen uskovainen.
Musiikkimakuni on laaja, tai ainakin kattava, mutta R&P en kestä.
Lisäksi aina kun kulkee kaduilla, tulee hoppareita aina vittuileen, et leikkaa lettis ym.

Aika:03.08.2004 22:01:10
Host:dsl-jklgw3nec.dial.inet.fi [80.223.29.236]
Nimi:Plaah
Nick:Plaah
Aihe:Plaah...
Siis ei jeesus... Kuka tollastakaan sulattaa? Itse olin ennen ihan "normaali ihminen", olin uskovainen, ahdistunut, masentunut, yksinäinen, itsetuhoinen. Nykyään minusta on tullut ns. "hevari" ja kuuntelen pääasiassa Black metallia. Luonteeni on nykyään avoin, olen onnellinen, kavereita on paljon, elämänasenteeni positiivinen. Ja olen myös rakastunut. Joten turha puhua asiasta josta ei tiedä mitään tai yleistää ihmisiä!!!
 
Ps. Olen ateisti nykyään

Aika:31.08.2004 23:35:15
Host:aa8d.dsl.mtv3.fi [82.203.141.170]
Nimi:perkele
Nick:SoulOfAntikrist
Aihe:tällästä.
Aika harvoin speed metal musiikki liitetään saatanan palvontaan, sitäpaitsi pukedun  itsekin mustaan, minulla on pitkät hiukset ja kaulassani on pentagrammi, enkä siltikään ole saatanan palvoja. noin 0.1 prosenttia black metallin kuuntelijoista on saatanan palvojia. enkä ole myöskään ahdistunut enkä masentunut. noitten artikkeleiden kirjoittajien pitäs ottaa vähän enemmän selvää noista aiheista.

Aika:31.08.2004 23:36:59
Host:aa8d.dsl.mtv3.fi [82.203.141.170]
Nimi:perkele
Nick:SoulOfAntikrist
Aihe:tällästä.
Aika harvoin speed metal musiikki liitetään saatanan palvontaan, sitäpaitsi pukedun  itsekin mustaan, minulla on pitkät hiukset ja kaulassani on pentagrammi, enkä siltikään ole saatanan palvoja. noin 0.1 prosenttia black metallin kuuntelijoista on saatanan palvojia. enkä ole myöskään ahdistunut enkä masentunut. noitten artikkeleiden kirjoittajien pitäs ottaa vähän enemmän selvää noista aiheista. seurustelen ja mulla on paljon kavereita ja olen onnellinen!

Aika:02.09.2004 15:32:47
Host:pcd005.ylojarvi.fi [212.63.4.5]
Nimi:Crimsonella
Nick:Crimsonella
Aihe:Pevkeleen lehtileike analyytikko
Joidenkin ihmisten kutsumus on tulla tällaiseksi 'ahdistuneeksi, yksipuoliseksi vinoonkasvaneeksi' black metallistiksi. Ajatelkaa vaikka ihmisiä jotka soittavat sitä. Osa tuntee kutsumusta. Jokainen on erilainen eikä tarvitse tyytyä stereotypioihin. Minä tunnen kutsua kuunnella black metallia ja laulaa sitä. En ehkä näytä metallistilta mutta tunnen olevani sellainen. Tunnen kristinuskon ahdistavaksi ja vaikeaksi. Mieluummin palvon musiikkia. Kuuntelen heviä yleensä, ja jotakin melankolista suomalaista musiikkia. Enkä ole yhtään masentuneempi kuin tekään. Olen vain yksinäinen susi, jonka kutsumus on kuunnella black metalia!!!

Aika:10.09.2004 08:40:23
Host:a80-186-44-172.elisa-laajakaista.fi [80.186.44.172]
Nimi:Tanja
Nick:tanja
Aihe:vai semmosta
hehhee. tuosta saikin päivän naurut. on se kumma että black metalli leimataan saatananpalvoja-musiikiksi! itse kuuntelen black metallia enkä todellakaan usko saatanaan saati sitten palvo sitä.
 
"Jos heavyn kuuntelu alkaa viedä tunteja päivässä, se voi olla merkki niin suurista ahdistuksista, ettei musiikki enää riitä purkamaan niitä."
 
hah. tällasen tekstin mukaan mun ilmeisesti pitäs olla huolissani, sillä kuuntelen musiikkia lähes aina ja jatkuvasti. enkä mä mitenkään ahdistu raskaasta musiikista, päinvastoin. se on just sitä oikeeta musiikkia isolla m:llä! raskasta musiikkia tekevät soittavat itse ja ovat yleensä siinä niin taitavia, että pitää olla jo melko tärähtänyt jos ei kykene kunnioittamaan sellaista!
 
ehkä metallin kuuntelijoissa saattaa olla saatananpalvojia ja satanisteja, mutta ei sen perusteella voi suinkaan yleistää kaikkia metallisteja sellaisiksi.
 
"- Silloin pitäisi auttaa nuorta löytämään elämäänsä sisältöä ja tasapainoa työstä, toiminnasta ja rakastavista ihmissuhteista. Kun olo helpottuu, heavy jää usein pois itsestään."
 
no öö. mielestäni elämässäni on "sisältöä" eli opiskelupaikka ja rakastavia ihmissuhteita eikä hevi ole jäänyt pois. ei todellakaan. ei olisi mitään vakavaa minun ihastukseni raskaaseen musiikkiin jos tuosta noin vaan voisin jättää sen pois. PAH! raskaassa musiikissa kuvastuu mielestäni oikea asenne elämään. hitto elämähän on paskaa, miksi sitä faktaa pitäisi kierrellä?
 
"Erityisen innokkaasti saatana-aiheisiin innostuttiin Norjassa. Syyksi on arveltu maan vankkoja kristillisiä perinteitä. Vanhempien järkyttäminen rienauksella onnistui helposti."
 
plaah. vaikka kuuntelen black metallia, ei minulla ole mitään tarvetta järkyttää sillä ketään esim. vanhempiani. kuten jo sanoin, kuuntelen metallia, koska arvostan metallibändien soittotaitoa ja biiseihin saatua loistokasta tunnelmaa. ei niitä sanotuksia tarvitse ottaa liian vakavasti.
 
"Mainetta lisäsivät Norjassa tapahtuneet puukirkkojen polttamiset, joiden tekijöiksi paljastui black metal -nuoria. Osa oli itse muusikoita. Black metalistit yhdistettiin myös pariin surmatyöhön."
 
ja taas syytetään metallisteja. voi voi, mitä yleistämistä! ei tarvitse olla metallisti tappaakseen jonkun tai polttaakseen kirkon! naurettavaa heikkoutta tollanen leimaaminen!
 
HOHHOIJAA.